Studený salát ze žaludového želé Tottori - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený salát ze žaludového želé Tottori
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42308 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Chryzantéma |
30 g | Mrkev kořen |
70 g | Okurky |
10 g | Paprika červená |
15 g | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Želé žaludové |
Kořenící omáčka | |
---|---|
2,7 g | Česnek |
4,5 g | Cibulka jarní |
2 g | Cukr krupice |
13 ml | Olej sezamový |
24 ml | Omáčka sójová |
1,1 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 50,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 261,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej sezamový, Paprika mletá sladká, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Želé žaludové, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chryzantéma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Studený salát ze žaludového želé Tottori postup přípravy receptu:
1 | Želé nakrájíme na silnější plátky. Okurku očistíme tak, že ji chvíli budeme třít v utěrce se solí. Potom okurku nakrájíme na šikmé, delší plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme ji na stejně velké plátky jako okurku. Lusky paprik zbavíme jadřinců a nakrájíme je na stejné plátky jako okurku a mrkev. Chryzantému opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na delší 5 cm kousky. Připravíme kořenící omáčku. |
2 | Připavené kousky zeleniny a kořenící omáčku promícháme s kousky želé. Pokrm podáváme studený. |
3 | Kořenící omáčka: |
4 | Česnek a jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibulku a česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme mletou červenou paprikou. |