Recept

Barevná vejce pro koledníky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 42310
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Křen
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Majonéza
2 ks Okurky nakládané
8 ks Olivy černé
8 ks Olivy zelené
1 ks Paprika žlutá
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Čedar
0,5 polévková lžíce Sýr krémový
0,5 kávová lžička Tabasco
100 g Tvaroh jemný
10 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 691kJ
8% Sacharidy 27 g
66% Tuky 50 g
205% Sodík 4 g
47% Bílkoviny 26 g

Barevná vejce pro koledníky postup přípravy receptu:

1

10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.

2

Křen oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Masitou žlutou papriku omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky které odložíme na ozdobu. Sladkokyselou okurku nakrájíme na plátky. Nakládané zelené a černé olivy necháme okapat. Limetku dobře omyjeme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.

3

Do mísy dáme jemný tvaroh, žloutky, tavený sýr, majonézu, sůl a smetanu. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.

4

Tento základní krém rozdělíme na 3 části tak, že každou budeme mít zvlášť v misce.

5

Krém s chutí hořčice: do základního krému přimícháme 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku nálevu ze sladkokyselých okurek a krém znovu prošleháme.

6

Krém s chutí papriky: do základního krému přimícháme 1/2 lžičky tabasca, 1/2 lžíce paprikového krému.

7

Krém pikantní s barevným pepřem: do základního krému přimícháme 1.5 lžičky čerstvě pomletého pepře 4 barev.

8

Barevné krémy ozdobně nastříkáme do vydlabaných vajíček, která položíme na mísu a ozdobíme sladkokyselou okurkou, proužky papriky, olivami a plátky limetky.

Poznámka

Podle chuti můžeme změnit ozdobení zeleninou, např.: hlávkový salát, ředkvičky, rajčata, kaviár aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept