Jednoduchý recept

Rajčatový bochník

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 95 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42311

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
7 g Droždí sušené
450 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Rajčata sušená sterilovaná
2 polévková lžíce Rajčatová pasta
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
26% Sacharidy 92 g
11% Tuky 9 g
16% Sodík 316 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rajčatový bochník postup přípravy receptu:

1

Dáme do mísy cukr, kvasnice a smícháme s 8 lžícemi vody. Necháme 15 minut vzejít.

2

Do další mísy dáme mouku a vmícháme do ní sůl, uděláme uprostřed důlek, přidáme bazalku, rajčatovou pastu, kvásek a polovinu zbývající vody. Hněteme, až vypracujeme těsto. Postupně zaléváme zbylým množstvím vody.

3

Vál posypeme mouku a hněteme na něm těsto, dokud nebude hladké. Poté ho přikryjeme a necháme 30 minut v teple kynout, objem se nám zvýší dvakrát.

4

Vymažeme tukem vyšší formu na pečení.

5

Těsto vyklopíme z mísy a hněteme se sušenými rajčaty cca 3 minuty. Poté dáme těsto do formy a necháme 40 minut kynout.

6

V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 190°C.

Poznámka

Voda musí být vlažná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept