Skopová plec s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec s rýží
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 42312 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
150 g | Cibulka jarní |
30 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
400 g | Rýže loupaná |
600 g | Skopová plec |
5 g | Sůl |
50 g | Tuk |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 23,4mg |
Draslík | 661,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 688,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec s rýží postup přípravy receptu:
1 | Skopovou plec pokrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a lehce |
2 | osmažíme. Rajčata oloupeme, nakrájíme a spolu s pokrájenou cibulí podusíme, smícháme s masem, zalijeme vývarem a zakryté dusíme. |
3 | Uvaříme rýži a uchováme v teple. Nakrájíme petrželku a utřeme |
4 | česnek se solí, petrželku a česnek rozdělíme na dvě části, jednu přimícháme k masu, druhou část vložíme do omáčníku s trochou vývaru. Rýži politou máslem poklademe masem a obložíme nakrájenými jarními cibulkami. |