Smažené lilky se zázvorem a sójovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené lilky se zázvorem a sójovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42313 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
8 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | řepkový olej |
120 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Kmín římský, Lilek, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené lilky se zázvorem a sójovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lilky překrojíme podélně na poloviny a potřeme řepkovým olejem. Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, lilky vložíme řeznou stranou dolů a zvolna osmažíme dozlatova. Vyjmeme a uchováme teplé. |
2 | Do pánve dáme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, římský kmín, mleté chilli a přilijeme 1 lžíci vody. Směs vaříme, dokud česnek nezměkne. Poté vmícháme sójovou omáčku, citronovou šťávu a 110 ml vody, na mírném ohni krátce povaříme. Vložíme lilky a dusíme cca 10 minut. Většina omáčky se musí vstřebat. Posypeme lístky bazalky a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme cca 10 lístků bazalky.