Bramborový salát se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42315 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
4 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 519,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a v hrnci s 2 l osolené vody ve slupce uvaříme, měkké scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a dáme je do misky. |
2 | Mrkev a celer spolu uvaříme v hrnci s 1 l vody, scedíme, vychladíme, oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme do misky k připraveným bramborám. |
3 | Nakrájenou cibuli přidáme do misky, všechny suroviny osolíme, opepříme, dobře vařečkou promícháme, přimícháme uvařená na kostky nakrájená vejce, na tenké plátky nakrájenou kapii, nastrouhaný sýr, zalijeme smetanou, ještě podle potřeby dosolíme, dopepříme, zamícháme, odložíme do ledničky vychladnout a porcujeme na talíře. |
Poznámka
Bramborový salát podáváme jako studenou přílohu k pečenému masu. Ozdobíme nasekanou petrželkou.