Jednoduchý recept

Topinková pomazánka

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42318

Ingredience

500 g Cibule
200 g Cukr krupice
100 g Deko
50 g Feferony
200 ml Ocet vinný
200 ml Olej slunečnicový
2000 g Paprikové lusky čerstvé
2000 g Rajčata
200 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 845kJ
7% Sacharidy 27 g
14% Tuky 11 g
0% Sodík 9 mg
5% Bílkoviny 3 g

Topinková pomazánka postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, cibuli oloupeme, česnek očistíme. Všechnu zeleninu společně s feferonkou umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, přilijeme ocet, olej, přidáme cukr a 20 minut dusíme. Přimícháme Deko, směsí naplníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a 20 minut zavařujeme.

2

Tuto pomazánku používáme na topinky nebo jako základ pikantních omáček. Sklenice s pomazánkou skladujeme v suchu a temnu.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept