Topinková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinková pomazánka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42318 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
200 g | Česnek |
500 g | Cibule |
200 g | Cukr krupice |
100 g | Deko |
50 g | Feferony |
200 ml | Ocet vinný |
200 ml | Olej slunečnicový |
2000 g | Paprikové lusky čerstvé |
2000 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 524,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 114,2mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Topinková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, cibuli oloupeme, česnek očistíme. Všechnu zeleninu společně s feferonkou umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, přilijeme ocet, olej, přidáme cukr a 20 minut dusíme. Přimícháme Deko, směsí naplníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a 20 minut zavařujeme. |
2 | Tuto pomazánku používáme na topinky nebo jako základ pikantních omáček. Sklenice s pomazánkou skladujeme v suchu a temnu. |
Poznámka
Servírujeme studené.