Chléb česnekový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb česnekový
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42320 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Bageta |
3 stroužek | Česnek |
150 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 128,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb česnekový postup přípravy receptu:
1 | Promícháme v misce máslo a rozetřený česnek s petrželkou a pepřem. |
2 | Bagetu nakrájíme na silnější kousky. Ochucené máslo rozetřeme na kousky bagety a složíme znova tvar bagety. Potíráme z jedné strany. |
3 | Bagetu zabalíme do hliníkové fólie a grilujeme 15 minut, dokud se máslo nerozpustí a bageta není zcela propečená. |
4 | Podáváme jako teplou přílohu. |