Jednoduchý recept

Kalamáry marinované v olivovém oleji a oreganu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42321
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
740 g Kalamáry
85 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rukola
60 g Šalotka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 948kJ
3% Sacharidy 12 g
9% Tuky 7 g
7% Sodík 144 mg
53% Bílkoviny 30 g

Kalamáry marinované v olivovém oleji a oreganu postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme olej, citronovou šťávu, kůru nastrouhanou z 1 citronu, nakrájenou šalotku, nadrobno nasekané oregano, ochutíme solí a pepřem. Vložíme kalamáry a necháme marinovat min. 60 minut.

2

Grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem, přidáme kalamáry s trochou marinády a restujeme 2-3 minuty doměkka.

3

Rukolu rozložíme na tác, nasypeme hotové kalamáry a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept