Kalamáry marinované v olivovém oleji a oreganu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamáry marinované v olivovém oleji a oreganu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42321 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
740 g | Kalamáry |
85 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rukola |
60 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 431,1mg |
Draslík | 570,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kalamáry, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalamáry marinované v olivovém oleji a oreganu postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme olej, citronovou šťávu, kůru nastrouhanou z 1 citronu, nakrájenou šalotku, nadrobno nasekané oregano, ochutíme solí a pepřem. Vložíme kalamáry a necháme marinovat min. 60 minut. |
2 | Grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem, přidáme kalamáry s trochou marinády a restujeme 2-3 minuty doměkka. |
3 | Rukolu rozložíme na tác, nasypeme hotové kalamáry a ihned podáváme. |