Pikantní pomazánka zeleninová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pomazánka zeleninová
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42322 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1000 g | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
50 g | Feferony |
200 ml | Ocet vinný |
200 ml | Olej olivový |
1000 g | Paprika červená |
1000 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 305,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Feferony, Ocet vinný, Paprika červená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní pomazánka zeleninová postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zeleninu spolu s feferonkami umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, zalijeme olejem, octem, přidáme cukr a podusíme 20 minut. |
2 | Naplníme manší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a v zavařovacím hrnci s vodou zavařujeme 15 minut. Sklenice necháme vychladnout a skladujeme v temnu. |
3 | Pomazánku můžeme používat ke grilovaným masům nebo jako základ pikantních omáček. |