Carpaccio z hovězího masa s pecorinem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio z hovězího masa s pecorinem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42324 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
15 ml | Balsamico ocet |
450 g | Hovězí svíčková |
60 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
110 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 499,3mg |
Vláknina | 919,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio z hovězího masa s pecorinem postup přípravy receptu:
1 | List pečicího papíru potřeme rostlinným olejem, posypeme solí a pepřem. Rozložíme na něj tenké plátky masa tak, aby mezi nimi byly cca 5 cm široké mezery. Pokryjeme dalším listem pečicího papíru potřeného rostlinným olejem, naklepeme a v lednici vychladíme. |
2 | Do středu talíře urovnáme listy rukoly, kolem poklademe plátky masa, zakápneme balsamicem a olivovým olejem, ochutíme pepřem, posypeme hoblinami pecorina a podáváme. |
Všem moc chutnalo