Recept

Žemlovka z celozrnného pečiva

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42326
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Cukr krupice
30 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
500 g Jablka
30 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko plnotučné
100 g Ořechy vlašské
6 ks Rohlíky celozrnné
100 g Rozinky tmavé
300 g Tvaroh měkký
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 018kJ
31% Sacharidy 111 g
30% Tuky 22 g
1% Sodík 29 mg
41% Bílkoviny 23 g

Žemlovka z celozrnného pečiva postup přípravy receptu:

1

Pekáč potřeme máslem, předehřejeme troubu. Do kastrůlku nalijeme 3 dl mléka, rohlíky nakrájíme na kolečka, namočíme je do mléka a skládáme na připravený pekáč. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme skořicový cukr s hnědým cukrem, nasekané ořechy, vše promícháme a směs položíme na rohlíky v pekáči. Tvaroh smícháme s rozinkami, vanilkovým cukrem a dáme na jablka. Na vrch žemlovky naskládáme opět namočené rohlíky, do zbylého mléka z rohlíku přilijeme další 2 dl mléka, rozklepneme celé vejce, rozkvedláme, zalijeme žemlovku, kterou vložíme do nahřáté trouby a pečeme nejméně 30 minut.

2

Upečenou žemlovku necháme chvilku vychladnout a krájíme ji na porce, které pokládáme na mělké talíře a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Žemlovku servírujeme teplou, ale chutná také studená. Ozdobit můžeme vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept