Smažené válečky z telecího masa ve vinné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené válečky z telecího masa ve vinné omáčce
Smažené válečky z telecího masa ve vinné omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42328 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Bazalka sušená |
0,3 kávová lžička | Česnek sušený |
1 ks | Cibule |
120 ml | Hovězí vývar základní |
80 ml | Mléko polotučné |
30 g | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rohlíky bílé |
60 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
600 g | Telecí maso mleté |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 204,7mg |
Draslík | 648,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 198,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Oregano sušené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí maso mleté, Tymián sušený, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Mléko polotučné, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené válečky z telecího masa ve vinné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Rohlík nakrájíme na kostičky a přelijeme teplým mlékem, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí, tuk ze slaniny přecedíme do čisté pánve, cibuli se slaninou odložíme do misky. |
3 | V míse smícháme mleté telecí maso, rozšlehané vejce, tymián, oregano, sušený česnek, bazalku, petrželovou nať, sůl, strouhanku, nastrouhaný sýr, vymačkaný rohlík a cibuli se slaninou. Hmotu dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 5 cm dlouhé válečky o průměru 2 cm. |
4 | Do tuku ze slaniny přidáme olej, dobře rozehřejeme a po všech stranách v něm smažíme masové válečky, až mají kůrku. Z oleje je vyjmeme na ubrousky a necháme okapat. |
5 | Do výpeku vmícháme vývar s vínem a přivedeme do varu. Do směsi vložíme usmažené válečky a zhruba 15 minut pomalu vaříme, maso neotáčíme. |
6 | Mleté válečky servírujeme přelité omáčkou. |