Recept

Dušené hovězí s chilli papričkami

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 256 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 136 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 42329

Ingredience

200 g Hovězí kýta
600 ml Voda pitná
Kořenící přísady
50 g Chilli paprička zelená
24 g Cukr krupice
100 ml Omáčka sójová
10 g Pórek
50 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 662kJ
4% Sacharidy 13 g
8% Tuky 6 g
2% Sodík 38 mg
24% Bílkoviny 13 g

Dušené hovězí s chilli papričkami postup přípravy receptu:

1

Pórek a česnek oloupeme a nasekáme tak, aby nám zbylo 12 stroužků česneku na ozdobu. Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a přivedeme k varu v hrnci s vodou. Když se voda vaří, přidáme k masu polovinu nasekaného česneku, stroužky česneku, určené na konečnou ozdobu, a pórek. Maso s nasekanou zeleninu vaříme dál na mírnějším ohni dalších 30 minut. Když je maso měkké, přilijeme do vývaru sójovou omáčku a ochutíme cukrem. Sójovou omáčku a cukr přidáme teprve tehdy, je-li maso měkké,kdybychom tyto přísady přidali dříve, maso by ztuhlo. Stroužky česneku vybereme a odložíme na konečnou úpravu jídla. Maso s přísadami vaříme dalších 30 minut, dokud se tekutina nevyvaří do poloviny. Potom přidáme do vývaru zbývající polovinu nasekaného česneku a chilli papričky a vaříme už jen 3 minuty.

2

Pokrm servírujeme tak, že natrháme nebo nakrájíme maso na kousky silné asi jeden centimetr a urovnáme do servírovacích misek. Urovnané kousky masa obložíme chilli papričkami a celými stroužky česneku.

3

Pokrm podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept