Bylinkové kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové kuře
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4233 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
1 kávová lžička | Bazalka |
5 ks | Brambory |
1 špetka | Kmín celý |
500 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Limetka |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Brambory, Kmín celý, Limetka, Pomeranče, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové kuře postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na nudličky kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a osmahneme. |
2 | Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky. |
3 | Zapékací mísu vymažeme olejem a skládáme do ní brambory. |
4 | Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a bazalkou. |
5 | Pečeme půl hodiny při teplotě 230 stupňů. |
6 | Omyjeme ledový salát a natrháme na kousky. |
7 | Oloupeme pomeranč, nakrájíme na kousky a přidáme do salátu. Ochutíme limetkou, olivovým olejem, balzamikovým octem a mírně osolíme. |
8 | Promícháme a podáváme. |