Telecí závitky s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitky s hrozinkami
Telecí závitky s hrozinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42330 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
150 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí kýta |
Na nádivku | |
---|---|
2 ks | Cibulka jarní |
80 g | Hrozinky |
0,5 polévková lžíce | Kari koření |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 903,2mg |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 489,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 92,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta, Cibulka jarní, Kari koření, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Hrozinky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí závitky s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu nakrájíme na 8 tenkých řízků, očištěné jarní cibulky nakrájíme i s natí na plátky, očištěnou mrkev nakrájíme nadrobno. |
2 | Na jedné lžíci másla osmažíme cibulku s mrkví a hrozinkami, osolíme, ochutíme kari kořením a pepřem, necháme zchladnout. |
3 | Telecí řízky osolíme a potřeme hořčicí. Na každá plátek navrstvíme hrozinkovou nádivku, zavineme, obtočíme režnou nití a ze všech stran zprudka osmažíme na zbylém másle. Poté stáhneme plamen na minimum, pánev přiklopíme a maso dusíme zhruba 10 minut. Z prochladlých závitků odstraníme nit. |
4 | Závitky podáváme studené. |