Recept

Alpská skopová žebírka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 42331

Ingredience

350 g Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
80 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
600 g Skopová žebra
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 822 kcal
Kilojoule 3 440kJ
6% Sacharidy 20 g
83% Tuky 62 g
36% Sodík 728 mg
78% Bílkoviny 44 g

Alpská skopová žebírka postup přípravy receptu:

1

Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na polovině másla zprudka osmažíme. Zalijeme horkou vodou a podusíme doměkka.

2

Zatím oloupeme,nakrájíme cibule, v malém množství vody je uvaříme doměkka a propasírujeme přes síto. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou smícháme s cibulovou kaší, zamícháme a přilijeme smetanu. Kaše musí být hustá, proto přimícháme žloutky s polovinou sýra.

3

Kotlety dáme na vymaštěný pekáček, potřeme cibulovou kaší, zasypeme strouhankou a sýrem, pokapeme tukem a chvíli zapečeme v troubě.

Poznámka

Podáváme s těstovinou, noky nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept