Alpská skopová žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alpská skopová žebírka
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 42331 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová žebra |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 397,4mg |
Draslík | 172,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 316,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopová žebra, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alpská skopová žebírka postup přípravy receptu:
1 | Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na polovině másla zprudka osmažíme. Zalijeme horkou vodou a podusíme doměkka. |
2 | Zatím oloupeme,nakrájíme cibule, v malém množství vody je uvaříme doměkka a propasírujeme přes síto. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou smícháme s cibulovou kaší, zamícháme a přilijeme smetanu. Kaše musí být hustá, proto přimícháme žloutky s polovinou sýra. |
3 | Kotlety dáme na vymaštěný pekáček, potřeme cibulovou kaší, zasypeme strouhankou a sýrem, pokapeme tukem a chvíli zapečeme v troubě. |
Poznámka
Podáváme s těstovinou, noky nebo rýží.