Sedmihradský šoulet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sedmihradský šoulet
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 42333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Česnek |
80 g | Cibule |
160 g | Fazole |
120 g | Kroupy střední |
5 g | Majoránka |
3 g | Pepř černý mletý |
400 g | Skopová kýta |
5 g | Sůl |
80 g | Tuk |
150 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 36,6mg |
Draslík | 211,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Kroupy střední, Pepř černý mletý, Skopová kýta, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sedmihradský šoulet postup přípravy receptu:
1 | Skopové i vepřové maso očistíme a omyjeme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu a dáme maso vařit téměř doměkka, vývar použijeme na šoulet. |
2 | Přes noc namočené fazole uvaříme doměkka, také uvaříme kroupy. Na tuku zesklovatíme pokrájenou cibuli, přisypeme fazole a kroupy, okořeníme, přidáme drcený česnek, podle potřeby vývar a dobře promícháme. |
3 | Pekáč vymastíme tukem a dáme vrstvu šouletu, plátky uzeného a skopového masa, zakončíme šouletem a zapečeme. |
Poznámka
Podáváme se salátem ze syrové zeleniny.