Dušené skopové na mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené skopové na mrkvi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42334 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kg | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skopové maso přední |
20 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 129,4mg |
Draslík | 492,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené skopové na mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso očistíme, omyjeme, osolíme, potřeme drceným česnekem, vložíme na nudličky nakrájenou slaninu, zalijeme vodou a 1,5 až 2 hodiny dusíme. |
2 | Oškrábeme, očistíme mrkev, nakrájíme na nudličky a podlijeme. Dusíme doměkka. Z másla a mouky usmažíme jíšku a mrkev zahustíme (ne moc hustě), osolíme, opepříme. Dušené maso nakrájíme na plátky, obložíme mrkví. |