Srnčí hřbet s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí hřbet s čokoládou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 42335 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
160 g | Čokoláda hořká |
160 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
160 g | Mandle mleté |
150 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
80 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Pudinkový prášek - čokoládový |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
30 g | Čokoláda na vaření |
1 kávová lžička | Kokosová smetana |
2 polévková lžíce | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 109,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pudinkový prášek - čokoládový, Sůl, Vejce slepičí, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Čokoláda na vaření, Kokosová smetana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí hřbet s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Do kuchyňského šlehače vložíme máslo a spustíme na nejvyšší rychlost. Máslo vyšleháme do pěny, přisypeme k němu vanilkový cukr a špetku soli, opět šleháme, dokud není pěna hladká. |
2 | Dál vyklepneme do šlehače postupně všechna tři vejce, vysypeme nastrouhanou hořkou čokoládu. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Do misky s vyšlehaným máslem střídavě postupně vléváme mléko a po částech sypeme mouku, přičemž těstovou hmotu stále šleháme přibližně střední rychlostí. Naposledy vmícháme nastrouhané mandle. |
3 | Připravíme pečící formu srnčí hřbet o rozměrech 30 x 11 cm. Vymažeme ji tukem, vysypeme polohrubou moukou a vlijeme dovnitř formy hotové těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C. Na prostřední příčku trouby zasuneme rošt a na něj položíme formu s těstem. Pečeme asi 50 minut. Hotový srnčí hřbet opatrně vyklopíme. Necháme stranou, aby koláč úplně vychladl a připravíme polevu. |
4 | Čokoládu nalámeme na drobné kousky a vložíme do misky. Přidáme k ní kokosovou pastu a misku vložíme do vodní lázně. Zahříváme, dokud se obojí nerozpustí, a mícháme, aby se vytvořila hladká hmota. Rozehřátou polevou přelijeme srnčí hřbet a na závěr posypeme sekanými mandlemi. |