Jednoduchý recept

Tykev s koprem na smetaně

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42338
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Kopr čerstvý
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka polohrubá
20 ml Ocet kvasný lihový
2 dl Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
1,5 kg Tykev
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 522kJ
3% Sacharidy 12 g
10% Tuky 8 g
25% Sodík 497 mg
7% Bílkoviny 4 g

Tykev s koprem na smetaně postup přípravy receptu:

1

Tykev oloupeme, rozpůlíme, vnitřek se semínky vydlabeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, posolíme a necháme 30 minut pustit šťávu. Zatím na rozpáleném másle osmahneme cibuli nadrobno, přidáme třetinu nasekaného kopru a lehce orestujeme. Podlijeme vodou, octem, přidáme tykev bez šťávy, kterou pustila, a zakryté necháme dusit doměkka. Osolíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a necháme povařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme zbytek nasekaného kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept