Tykev s koprem na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykev s koprem na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42338 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Kopr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
1,5 kg | Tykev |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 605,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykev s koprem na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Tykev oloupeme, rozpůlíme, vnitřek se semínky vydlabeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, posolíme a necháme 30 minut pustit šťávu. Zatím na rozpáleném másle osmahneme cibuli nadrobno, přidáme třetinu nasekaného kopru a lehce orestujeme. Podlijeme vodou, octem, přidáme tykev bez šťávy, kterou pustila, a zakryté necháme dusit doměkka. Osolíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a necháme povařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme zbytek nasekaného kopru. |