Marinované pečené telecí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované pečené telecí kotlety
Marinované pečené telecí kotlety
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 42342 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Telecí kotlety |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 655,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Rozmarýn sušený, Sůl, Telecí kotlety, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované pečené telecí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Česnek rozdrtíme, vybereme menší tvrdá rajčata a zlehka do nich nařízneme ostrým nožek kříž. |
2 | V míse rozmícháme olej s vínem, solí, pepřem, česnekem a promnutým rozmarýnem. Marinádou potřeme kotlety po obou stranách a na 3 hodiny kotlety do marinády ponoříme. Pod fólií necháme marinovat v chladničce. Během marinování maso občas obrátíme. |
3 | Pekáč vytřeme máslem, vložíme do něj marinované kotlety, obložíme rajčaty, která zakapeme marinádou (zbude-li nám, přelijeme jí kotlety). Maso pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hned podáváme. |