Jednoduchý recept

Papriky plněné zeleninou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 42345

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
4 ks Paprika zelená
4 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
100 g Rajčata
200 g Rýže dušená
8 g Sůl
2 l Voda pitná
Na omáčku
20 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
2 dl Smetana sladká 12%
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
8% Sacharidy 29 g
33% Tuky 25 g
41% Sodík 814 mg
12% Bílkoviny 6 g

Papriky plněné zeleninou postup přípravy receptu:

1

Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájenou mrkev a zakryté podusíme asi 5 minut. Přidáme dušenou rýži, nasekanou petrželku, sůl, pepř a nakrájené rajče. Papriky seřízneme a zbavíme jádřinců, osolíme a naplníme připravenou směsí. Postavíme do hrnce otvory nahoru, zakryjeme zpět otvory seříznutým vrškem, zalijeme do poloviny výšky paprik vodou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vody a smetanou, necháme povařit. Do odstavené omáčky vmícháme žloutek a omáčkou přelijeme jednotlivé porce paprik na talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept