Recept

Kořeněné ragú ze zajíce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42346
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
200 g Mrkev kořen
150 ml Olej rostlinný
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
3 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
2,5 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 068kJ
2% Sacharidy 8 g
46% Tuky 35 g
24% Sodík 471 mg
163% Bílkoviny 92 g

Kořeněné ragú ze zajíce postup přípravy receptu:

1

Očištěného, omytého a osušeného zajíce rozkrájíme na 6 porcí a zaprášíme moukou, papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtvrtky, cibule rozkrájíme na měsíčky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky.

2

Na rozpáleném oleji zhruba 5 minut ze všech stran smažíme porce zajíce. Poté sejmeme ze sporáku a odebereme tolik tuku, aby zbyly dvě lžíce. Porce zasypeme solí a kořením, přelijeme vodou a pod poklicí dusíme 2 hodiny. V průběhu dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Po dvou hodinách přidáme k masu zeleninu i s cibulí a dusíme ještě asi 10 minut.

3

Porce zajíce podáváme se šťávou i zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept