Jednoduchý recept

Majonéza z bylinek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 42347

Ingredience

4 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 704kJ
0% Sacharidy 1 g
94% Tuky 71 g
6% Sodík 119 mg
9% Bílkoviny 5 g

Majonéza z bylinek postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, žloutky dáme do mixéru, přidáme nasekanou petrželovou nať s pažitkou a začneme mixovat. Přimícháme pomerančovou šťávu, po celou dobu mixování přiléváme pomalu olej, mixujeme do té doby, až majonéza dostane správnou hustou. Majonézu před dokončením mixování podle vlastní chutě osolíme a opepříme.

2

Vejce a olej by měly mít stejnou teplotu, aby se majonéza nesrazila.

Poznámka

Majonézu používáme jako studenou přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept