Majonéza z bylinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza z bylinek
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42347 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 602,3mg |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 66,0mg |
Vláknina | 186,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 27,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pažitka, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonéza z bylinek postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, žloutky dáme do mixéru, přidáme nasekanou petrželovou nať s pažitkou a začneme mixovat. Přimícháme pomerančovou šťávu, po celou dobu mixování přiléváme pomalu olej, mixujeme do té doby, až majonéza dostane správnou hustou. Majonézu před dokončením mixování podle vlastní chutě osolíme a opepříme. |
2 | Vejce a olej by měly mít stejnou teplotu, aby se majonéza nesrazila. |
Poznámka
Majonézu používáme jako studenou přílohu.