Zelí v rajské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí v rajské omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42348 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Mouka polohrubá |
6 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Protlak rajčatový |
60 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 327,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 167,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí v rajské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme na nudličky a vložíme na osmaženou cibuli. Podlijeme, přidáme protlak a zakryté dusíme 30 minut do měkka. Ze sádla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zelí zahustíme. Dochutíme solí a pepřem. |