Recept

Jehněčí špízy s rajčatovým pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 42349

Ingredience

1 kávová lžička Chilli paprička
2 ks Cibule
600 g Jehněčí kýta
0,3 l Olej olivový
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
80 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
70 g Sýr Parmezán
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,194 kcal
Kilojoule 4 995kJ
4% Sacharidy 14 g
149% Tuky 112 g
20% Sodík 397 mg
68% Bílkoviny 38 g

Jehněčí špízy s rajčatovým pestem postup přípravy receptu:

1

Sušená rajčata vaříme ve vodě 5 minut, slijeme, necháme okapat a vychladit. Piniová semena restujeme na suché pánvi. Parmezán jemně nastrouháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata s piniovými semeny jemně nasekáme a umícháme s parmezánem, česnekem, tymiánem a olivovým olejem do hladké pasty. Pastu opepříme a uložíme do chladničky.

2

Jehněčí kýtu zbavíme tuku a šlach a nakrájíme na sousta. Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a bílých vnitřků a nakrájíme na větší kousky.

3

Všechny přísady střídavě napichujeme na špejli. Celkem 4 špízy. Smícháme 5 polévkových lžic oleje s oreganem, chilli a mletou paprikou, dobře promícháme a v připravené marinádě špízy pomáčíme. Na pánvi rozpálíme okapaný olej a na něm opékáme špízy při střední teplotě 15 minut. Nakonec špízy osolíme a podáváme s pestem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept