Prasečí ouška - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prasečí ouška
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4235 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
350 g | Listové těsto |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 0,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prasečí ouška postup přípravy receptu:
1 | Necháme rozmrazit listové těsto a poté z něj vyválíme obdélník na pocukrovaném vále, obdélník obrátíme. |
2 | Od delší strany srolujeme ke středu z obou stran. |
3 | 30 minut necháme v lednici přikryté. |
4 | Poté nakrájíme plátky 0,7cm. |
5 | Rozložíme na plech a dáme péct na 220 stupňů do předehřáté trouby. |
6 | Pečeme 10 minut z jedné i druhé strany. |
7 | Po upečení je vyválíme v cukru krystalu. |