Medová vepřová žebírka Balsamico - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová vepřová žebírka Balsamico
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42351 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Vepřová žebra |
5 stroužek | Česnek |
125 ml | Koření grilovací |
5 polévková lžíce | Med včelí |
100 ml | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
250 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 303,8mg |
Draslík | 911,9mg |
Vláknina | 362,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová žebra, Česnek, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová vepřová žebírka Balsamico postup přípravy receptu:
1 | Maso osolené, potřené olivovým olejem, kořením a česnekem vložíme na pekáčku s roštem do trouby, předehřáté na 220 stupňů Celsia a necháme zprudka péct asi 15 minut. Po zhnědnutí masa snížíme teplotu trouby na 170 stupňů Celsia a pečeme, dokud maso není hotové. Během pečení poléváme maso směsí výpeku a předem připravené polevy, na kterou jsme použili drcený česnek, ocet balsamico, med a grilovací koření. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.