Zapečené fazole na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené fazole na paprice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42357 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole |
20 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 32,1mg |
Draslík | 156,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené fazole na paprice postup přípravy receptu:
1 | Fazole propereme a namočíme přes noc ve studené vodě. Druhý den je s bobkovým listem uvaříme v osolené vodě doměkka. Na sádle zpěníme cibuli, zasypeme paprikou a krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a chvilku povaříme. Přidáme fazole, smetanu, promícháme a nalijeme do sádlem vymazaného pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se smetana vypeče a zezlátnou okraje. |
Poznámka
Fazole se musí namočit přes noc.