Vepřové plátky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky na víně
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42359 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Vepřové maso libové |
3 ml | Limetková šťáva |
55 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 875,7mg |
---|---|
Cholesterol | 158,5mg |
Draslík | 23,2mg |
Vláknina | 6,0mg |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetková šťáva, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové maso libové, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky na víně postup přípravy receptu:
1 | Osolené plátky masa jemně pokapané limetkovou šťávou (cca 8 ks po 100 g), orestujeme na rozehřátém másle asi 3 minuty z každé strany. Hotové je vyjmeme a udržujeme teplé po dobu, než připravíme šťávu, kterou zhotovíme přilitím vína do výpeku z masa. Vaříme cca 2 minuty, aby se víno částečně odpařilo a šťáva zhoustla. |
Poznámka
Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.