Jednoduchý recept

Nákyp kokosový se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42360

Ingredience

125 g Cukr krystal
1,5 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
90 g Kokosová moučka
2 polévková lžíce Kokosové mléko
3 dl Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
4,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 969kJ
7% Sacharidy 27 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 50 mg
11% Bílkoviny 6 g

Nákyp kokosový se smetanou postup přípravy receptu:

1

Připravíme misky z varného skla - 8 kusů. Do malého hrnce nasypeme krystalový cukr a vodu, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme, až se směs zabarví do zlatohnědé barvy.

2

Hrnec odstavíme a jeho dno dáme do nádoby se studenou vodou. Na dno připravených varných misek nalijeme karamel.

3

Do hrnce, ve kterém jsme připravovali karamel, přidáme vodu, kokos a zahříváme, dokud se kokos nerozpustí. Do misky dáme celá vejce, žloutky, moučkový cukr a našleháme. Přidáme horké kokosové mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu a přecedíme směs do džbánku.

4

Misky dáme do pekáče a nalijeme do pekáče studenou vodu, aby dosahovala do poloviny misek. Do misek s karamelem nalijeme směs na nákyp, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme při 150 stupních Celsia 40 minut.

5

Poté vyndáme misky z trouby, dáme vychladnout a poté je dáme přes noc do lednice.

6

Při podávání je vyklopíme na talíř a podáváme posypané kokosem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept