Nákyp kokosový se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp kokosový se smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42360 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
125 g | Cukr krystal |
1,5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
90 g | Kokosová moučka |
2 polévková lžíce | Kokosové mléko |
3 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
4,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 168,9mg |
Draslík | 28,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr moučkový, Kokosové mléko, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Kokosová moučka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp kokosový se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme misky z varného skla - 8 kusů. Do malého hrnce nasypeme krystalový cukr a vodu, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme, až se směs zabarví do zlatohnědé barvy. |
2 | Hrnec odstavíme a jeho dno dáme do nádoby se studenou vodou. Na dno připravených varných misek nalijeme karamel. |
3 | Do hrnce, ve kterém jsme připravovali karamel, přidáme vodu, kokos a zahříváme, dokud se kokos nerozpustí. Do misky dáme celá vejce, žloutky, moučkový cukr a našleháme. Přidáme horké kokosové mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu a přecedíme směs do džbánku. |
4 | Misky dáme do pekáče a nalijeme do pekáče studenou vodu, aby dosahovala do poloviny misek. Do misek s karamelem nalijeme směs na nákyp, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme při 150 stupních Celsia 40 minut. |
5 | Poté vyndáme misky z trouby, dáme vychladnout a poté je dáme přes noc do lednice. |
6 | Při podávání je vyklopíme na talíř a podáváme posypané kokosem. |