Recept

Kořeněné mleté maso s fazolemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 42362

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Fazole červené sterilované
1 kávová lžička Kari koření
800 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 057kJ
4% Sacharidy 14 g
52% Tuky 39 g
19% Sodík 372 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kořeněné mleté maso s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a nakrájíme na kousky, naložené fazole slijeme.

2

V silnostěnném rendlíku na oleji zprudka smažíme mleté maso za občasného míchání asi 8 minut, až maso zhnědne. Poté plamen zmírníme, do masa vmícháme cibuli, česnek, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, oregano, mouku a řádně promícháme. Do směsi vlijeme horkou vodu, citronovou šťávu, zamícháme a pod poklicí dusíme 1,5 hodiny. Směs občas promícháme. Poté vmícháme rajčata, po 20 minutách dušení vmícháme fazole a dusíme ještě 10 minut. Hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept