Zapečené mleté maso Terina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené mleté maso Terina
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42364 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Vepřové maso mleté |
5 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
500 ml | Cibule |
5 ml | Pepř černý mletý |
60 ml | Petržel - nať |
100 g | Pistácie pražené |
80 ml | Sherry brandy |
150 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
75 g | Švestky sušené |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 203,1mg |
Draslík | 956,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřové maso mleté, Česnek, Cibule, Pistácie pražené, Slanina vepřová, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené mleté maso Terina postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso pečlivě smícháme s dvěma vejci, brandy, pistáciovými oříšky, na kostičky nakrájeným chlebem, cibulí, sušenými švestkami, šunkou, drceným česnekem, pokrájenou petrželkou. To vše dochutíme mletým pepřem. Takto vzniklou masovou směsí rovnoměrně naplníme pekáček, který jsem vyložili nakrájenými plátky slaniny. Navrch masové směsi poklademe zbylé plátky slaniny. Zaplněný pekáček vložíme do pekáče většího, který je naplněn asi 1 cm vody, a ten vložíme do trouby, předem rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečeme asi 70 minut nebo do doby, kdy při propíchnutí vytéká z masové směsi již jen čirá šťáva. Po upečení slijeme přebytečnou šťávu, směs vyklopíme z pekáčku na vhodnou nádobu a zakryjeme potravinářskou fólií. Vložíme na nejchladnější místo do lednice a necháme rychle ztuhnout. Po zchladnutí nakrájíme na plátky a servírujeme. |
Poznámka
Podáváme s rozpečenými toasty a kyselou okurkou.