Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42365

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 dkg Máslo čerstvé
20 ml Ocet vinný
300 g Okurka salátová
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
30 g Tuk
600 g Vepřový jazyk
4 polévková lžíce Víno bílé
200 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 173kJ
1% Sacharidy 4 g
58% Tuky 43 g
42% Sodík 838 mg
48% Bílkoviny 27 g

Ragú z jazyka postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci uvaříme doměkka jazyky v osolené vodě, oloupeme, pokrájíme na nudličky, přelijeme horkým vývarem, necháme stát na teple.

2

Okurku oloupeme,vyndáme semena a pokrájíme na centimetrové plátky, osolíme, přelijeme octem a necháme půl hodiny stát. Potom vymačkáme vodu a na másle opečeme dožluta, máslo slijeme, zalijeme 100 ml vývaru a svaříme na polovinu. Zahustíme jíškou, vlijeme 4 lžíce bílého vína, smícháme, necháme na kraji plotny. Jazyk scedíme, okořeníme a podáváme s okurku.

Poznámka

Vhodná příloha je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept