Ragú z filé a ústřic - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z filé a ústřic
Ragú z filé a ústřic
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 42367 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
800 g | Filé z aljašské tresky |
1 špetka | Hřebíček |
80 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový květ |
2 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Nové koření mleté |
80 g | Okurka salátová |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
400 g | Rýže dušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Ústřice |
100 g | Uzená vepřová krkovička |
300 ml | Voda pitná |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 292,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Hřebíček, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Okurka salátová, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Ústřice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Uzená vepřová krkovička, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z filé a ústřic postup přípravy receptu:
1 | Filé nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibule nakrájíme nahrubo, rajčata na čtvrtky, uzenou krkovici na nudličky, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme, nové koření a hřebíček umeleme, citronovou kůru nastrouháme, oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky, naložené ústřice slijeme a necháme okapat. |
2 | V silnostěnném kastrole na rozehřátém másle opečeme kousky ryby ze všech stran dozlatova. Rybu přeložíme na mísu a udržujeme na teple. |
3 | Do výpeku vlijeme vývar a vaříme na mírném plameni zhruba 10 minut. Poté vmícháme všechny suroviny s výjimkou okurky, ústřic a rýže. Směs dál vaříme 20 minut. Na závěr vložíme odloženou rybu, ústřice, okurku, rýži a zhruba 7 minut zahříváme, ale nevaříme. |
4 | Směs zakapeme citronovou šťávou a hned podáváme. |