Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 42367
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
800 g Filé z aljašské tresky
1 špetka Hřebíček
80 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový květ
2 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Nové koření mleté
80 g Okurka salátová
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
400 g Rýže dušená
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Ústřice
100 g Uzená vepřová krkovička
300 ml Voda pitná
400 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 023kJ
10% Sacharidy 35 g
18% Tuky 13 g
18% Sodík 358 mg
68% Bílkoviny 38 g

Ragú z filé a ústřic postup přípravy receptu:

1

Filé nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibule nakrájíme nahrubo, rajčata na čtvrtky, uzenou krkovici na nudličky, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme, nové koření a hřebíček umeleme, citronovou kůru nastrouháme, oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky, naložené ústřice slijeme a necháme okapat.

2

V silnostěnném kastrole na rozehřátém másle opečeme kousky ryby ze všech stran dozlatova. Rybu přeložíme na mísu a udržujeme na teple.

3

Do výpeku vlijeme vývar a vaříme na mírném plameni zhruba 10 minut. Poté vmícháme všechny suroviny s výjimkou okurky, ústřic a rýže. Směs dál vaříme 20 minut. Na závěr vložíme odloženou rybu, ústřice, okurku, rýži a zhruba 7 minut zahříváme, ale nevaříme.

4

Směs zakapeme citronovou šťávou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept