Jednoduchý recept

Segedín salát

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42368
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
5 g Cukr krupice
400 g Fazole
20 ml Ocet vinný
10 g Paprika mletá sladká
4 g Pepř černý mletý
7 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
3 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 485kJ
20% Sacharidy 72 g
28% Tuky 21 g
40% Sodík 803 mg
52% Bílkoviny 29 g

Segedín salát postup přípravy receptu:

1

Fazole propereme a necháme přes noc namočit ve studené vodě. Druhý den uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka, necháme vychladnout a scedíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a vše promícháme v míse se solí a pepřem. Zálivku si připravíme z vody, soli, octa a cukru, dobře promícháme a nakonec všleháme zakysanou smetanu smíchanou s paprikou. Hotovou zálivkou přelijeme vždy každou porci na talíři.

Poznámka

Fazole se musí přes noc namočit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept