Špenátové pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové pesto
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 42369 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
30 g | Semínka slunečnicová loupaná |
600 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 9,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mandle, Pomerančová šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Semínka slunečnicová loupaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové pesto postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy umyjeme, osušíme a v pánvi na rozehřátém másle podusíme asi 10 minut. Špenát stáhneme z ohně, necháme vychladnout, drobně ho nasekáme, přidáme olej, mandle, česnek, vylijeme pomerančovou šťávu, vysypeme semínka, sůl, pepř a mixérem všechny suroviny rozmixujeme. |
Poznámka
Špenátové pesto udržujeme v lednici.