Pikantní krupková kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní krupková kaše
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42373 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
500 g | Jablka |
300 g | Krupky trhané |
40 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 382,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní krupková kaše postup přípravy receptu:
1 | Krupky spaříme vroucí vodou a potom je v osolené vodě uvaříme doměkka a scedíme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka, přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme, až krupky změknou. Před koncem vaření vmícháme cukr. |
2 | Kaši rozdělíme na talíře, omastíme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovým cukrem. |