Králík po venkovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po venkovsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
400 g | Klasy kukuřičné mražené |
750 g | Králík hřbet |
120 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
30 g | Tuk |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 7,1mg |
Draslík | 171,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klasy kukuřičné mražené, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králík hřbet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík po venkovsku postup přípravy receptu:
1 | Králičí hřbet rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a na tuku osmažíme po obou stranách. |
2 | Pórek a mrkev očistíme, nakrájíme na dlouhé úzké nudličky, na čtvrtky nakrájíme šalotku. Spolu s celým oloupaným česnekem a mladou kukuřicí přidáme k masu. Zalijeme vývarem a dusíme zakryté doměkka. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.