Recept

Plněná vejce s krémem ze šprotů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42377
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Majonéza
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr smetanový tavený 45%
50 g Sýr Čedar
2 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
10 ks Ředkvička
200 g Šproty uzené
3 ks Cibulka jarní

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
4% Sacharidy 14 g
50% Tuky 38 g
53% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Plněná vejce s krémem ze šprotů postup přípravy receptu:

1

6 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.

2

Jarní cibulku a ředkvičky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, které odložíme na ozdobu.

3

Ke žloutkům přidáme 2/3 konzervy uzených šprotů, tavený sýr, majonézu, hořčici, pepř a sůl a nastrouhaný sýr. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.

4

Krémem ozdobně nastříkáme rybí pomazánku do vydlabaných vajíček, položíme je na mísu, ozdobíme ředkvičkami a jarní cibulkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept