Plněná vejce s krémem ze šprotů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce s krémem ze šprotů
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42377 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Majonéza |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Ředkvička |
200 g | Šproty uzené |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr smetanový tavený 45% |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
3 ks | Cibulka jarní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 508,2mg |
Draslík | 418,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkvička, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibulka jarní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majonéza, Pepř černý mletý, Šproty uzené, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vejce s krémem ze šprotů postup přípravy receptu:
1 | 6 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy. |
2 | Jarní cibulku a ředkvičky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, které odložíme na ozdobu. |
3 | Ke žloutkům přidáme 2/3 konzervy uzených šprotů, tavený sýr, majonézu, hořčici, pepř a sůl a nastrouhaný sýr. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém. |
4 | Krémem ozdobně nastříkáme rybí pomazánku do vydlabaných vajíček, položíme je na mísu, ozdobíme ředkvičkami a jarní cibulkou a servírujeme. |