Recept

Králičí hřbet na zelenině s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 42378

Ingredience

1 špetka Bazalka sušená
2 ks Cibule
150 g Cuketa
800 g Králičí maso
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Oregano sušené
0,3 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Provensálské koření
2 ks Rajčata
0,1 l Víno bílé
2 stroužek Česnek
3 špetka Pepř bílý
4 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 512kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 13 g
16% Sodík 325 mg
75% Bílkoviny 42 g

Králičí hřbet na zelenině s vínem postup přípravy receptu:

1

Králičí hřbet osolíme a opepříme, koření vetřeme a maso po obou stranách opečeme na másle rozpáleném v ohnivzdorné pánvi. Maso poté vyndáme. Stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme. Papriky rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a bílých vnitřků, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky a omytou cuketu nakrájíme na plátky. Naříznutá rajčata do kříže přelijeme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na čtvrtky.

2

Zeleninu vsypeme na pánev na rozpálené máslo, podusíme, okořeníme oreganem a bazalkou, osolíme a opepříme. Maso vložíme na zeleninu, zalijeme vínem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 30 minut až do změknutí masa. Králičí hřbet nakrájíme na porce a podáváme se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept