Zeleninové krokety s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové krokety s houbami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42380 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Hrášek |
150 g | Kapusta hlávková |
150 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mrkev kořen |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 201,5mg |
Draslík | 519,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,6mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Kapusta hlávková, Květák, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové krokety s houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. |
2 | Z másla a 50g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem ze zeleniny, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. |
3 | Po vychladnutí do omáčky přidáme vejce a očištěné, nakrájené houby osmažené na cibulce. Vmícháme vychladlou zeleninu, sůl, pepř a zlehka promícháme. |
4 | Ze směsi tvarujeme placičky. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji dozlatova. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. |